duminică, 4 septembrie 2011

SC NET-ECONOMISESTE INTELIGENT LA CUMPARATURI!


CUCERESTE INTELIGENT!

SC NET WORD



PREZENTAREA SC NET-MODUL 1


PREZENTAREA SC NET-MODULUL II



CARE PANUL B AL TAU?




OPINIA UNUI PRESEDINTE SUA


SC NET-OPORTUNITATEA SECOLULUI XXI!

"Castigi cheltuind!"

Ati recunoscut deja sloganul oficial al companiei Shopping Center Network!

Daca esti deja pe acest site, inseamna ca te-ai hotarat sa-ti dezvolti o structura frumoasa in aceasta companie, si sa ajungi cat mai repede la cele 12 forme de venit avute la dispozitie.

Am ''construit" acest site pentru a nu-ti mai pierde timpul cu experientele neplacute care de cele mai multe ori duc la epuizare, descurajare si, in final, la esec. Am "ratacit" aproape 2 ani in acest tip de afaceri pana am inteles ce si cum trebuie facut pentru a avea succes, asadar stiu exact de cate ori eram la un pas sa renunt, uneori din cauza neputintei mele, alteori la indemnul celor din jurul meu (sotie, prieteni) care au auzit si ei din "zbor" ca astfel de sisteme sunt destinate esecului din start - GRESIT!

Ei bine, se pare ca am meritat toate acestea, atata timp cat as fi putut de la inceput sa ma documentez mai mult, sa citesc mai multe carti de specialitate, sa ascult mai repede sfaturile celor cu adevarat priceputi in domeniu, dar trebuie sa recunosc, m-am comportat si eu asemeni majoritatii oamenilor: "ma pricep si singur, nu am nevoie de sfatul nimanui, e simplu", ceea ce a dus la pierdere de timp, evident. Adevarul este ca este simplu, dar nu usor ... vei intelege imediat la ce ma refer!

Acum, dupa ce "mi-am deschis bine ochii", am inceput sa studiez mai multe carti si am respectat cateva lucruri "sfante" in industria MLM, iar rezultatele sunt evidente, bineinteles pozitive, astfel ca m-am vazut indreptatit sa-ti pun si tie la dispozitie un GHID, in scopul de a-ti usura activitatea.

Inca de la inceput, este obligatoriu sa intelegi ca intre o afacere clasica si una MLM, cea mai importanta diferenta este MULTIPLICAREA. Daca in primul caz poti castiga numai din ceea ce realizezi personal, in cel de-al doilea caz vei obtine venituri si de la toti cei care "se nasc" in structura ta. Asta inseamna ca activitatea ta principala este recrutarea a cat mai multor oameni noi si transmiterea experientei tale celor recrutati.

Dar, daca NU stii ce trebuie sa faci, cum vrei sa recrutezi si ce vrei sa transmiti? Vei cadea in capcana in care am cazut si eu la inceput! De ce? Deoarece exista acest mare paradox: pe cat este de simplu (aici nu iti trebuiesc prea multe diplome), pe atat este de greu (reusesc numai cei increzatori, hotarati si perseverenti).

Baza afacerii SCNet consta in realitatea ca, la cumpararea unui produs sau serviciu, oamenii prefera sa dea ascultare unui prieten sau unei cunostinte, decat reclamelor. Este dat in firea noastra ca experientele placute sa fie cu placere impartasite familiei si cunoscutilor. Ex: daca vedem un film bun, il vom recomanda imediat prietenilor, sau ... daca am cumparat un tricou frumos cu un anumit discount (la promotie, de exemplu) dintr-un anumit magazin, vom face negresit reclama acelui magazin, spunandu-le cunoscutilor nostri despre aceasta oportunitate.

De fapt, datorita Shopping Center Network, tot ce vom cumpara de acum inainte va fi "LA PROMOTIE", deoarece TOTI PARTENERII NOSTRI NE OFERA CATE UN DISCOUNT, mai mare sau mai mic!

Acum imagineaza-ti ca pentru fiecare tricou vandut la recomandarea ta, ai primi un leu. La prima vedere nu pare mult, de aceea ma grabesc sa adaug ca aceasta suma ti-ar reveni pentru fiecare tricou vandut cumparatorilor cunostintelor tale si cumparatorilor cunostintelor acestora - pana la al 4-lea nivel.

Cum ar arata aceasta efectiv?

Povestesti la 10 cunostinte cat de avantajos este sa cumperi toata viata cu reducere (si chiar este, nu-i asa?). Ei cumpara tricouri la recomandarea ta si le vor spune si altora. Sa presupunem ca si ei au cate 10 cunostinte care cumpara tricouri. Deja tu vei castiga din vanzarea a 110 tricouri, deci 110 lei! Sa-ti mai spun cum ar putea continua? Ai calculat si tu, nu? Comisionul tau ar junge la 11110 lei (peste 2500 euro)! Si i-ai primi numai pentru faptul ca ai sunat cei 10 cunoscuti ca sa le recomanzi magazinul cu promotia si, la randul lor, acestia au anuntat fiecare cate 10 cunoscuti s.a.m.d.

Deci aceasta este esenta afacerii SCNet - RECOMANDAREA

Este adevarat ca cei mai multi oameni sunt sceptici la astfel de calcule, dar eu iti spun foarte clar ca functionarea sistemului depinde numai de urmatoarele doua aspecte:

1. Cat de serios este acel magazin ("partener comercial"), pe care oamenii l-ar recomanda cu bucurie propriilor cunoscuti, iar cand spun asta ma refer la calitatea produselor si/sau serviciilor oferite, cat si la respectarea contractului de comision negociat cu SCnet;

2. Unde si cum gasesti acea duzina de oameni care sa construiasca sub tine un grup, prin gasirea de catre fiecre a cate unei duzini de oameni, care la randul lor sa gaseasca fiecare cate o duzina de oameni si ... asa mai departe;

Vestea buna este ca din numarul imens de potentiali parteneri comerciali, noi avem nevoie de numai 10%, "cei mai buni dintre cei buni", iar acesti parteneri comerciali tot noi putem sa-i aducem. Avem doar jumatate de an de cand am pornit negocierile cu ei si deocamdata exista un numar foarte restrans de persoane desemnate (referenti vanzari), acreditati de catre companie sa incheie aceste contracte comerciale cu partenerii comerciali. Poate ca acum, in aceasta etapa in care te afli, nu ma poti intelege, dar crede-ma ca TOATE ACESTEA SUNT UN FAVOAREA TA!

Referitor la duzinele de oameni de care vormeam mai sus, nu te speria! Nu este nevoie sa gasesti 10 super-vedete! Foarte putini reusesc acest lucru, chiar si dintre acei care au un succes evident in aceasta afacere. In general, este suficient sa gasesti doi sau trei oameni care simt pulsul afacerii si care sunt dispusi sa construiasca sub ei o structura mare - iar tu vei primi comisioane din ce in ce mai mari de pe urma activitatii lor.

Vestea proasta este ca trebuie sa incepi sa-i cauti pe acei oameni buni, "nu vei primi nimic din cer!"

Nu te incapatana sa crezi ca stii si tu foarte bine cum si unde sa-i gasesti, si ca atata timp cat lucrurile sunt simple, apar ei imediat. Vei fi adanc deceptionat de modul in care actioneaza oamenii si vei pierde timp pretios pana vei termina cu experientele. Mai bine ''da pagina'' si asculta-ma in continuare!

CINE NU RENUNTA,REUSESTE!

"Soarta ti se decide in momentele in care iei hotarari!" Anthony Robbins

Trebuie sa iti spun de la inceput: degeaba cauti indicii despre cum poti sa te imbogatesti repede si prin munca usoara. Celor care sunt curiosi numai despre acest aspect, nu le recomand sa-si construiasca o retea MLM (cu toate ca dupa citirea site-ului, pana si ei vor avea ceva de invatat).

Scopul meu principal, este ca acest site sa te ajute in a te face sa intelegi ce inseamna construirea unei retele si sa-ti indice acei pasi de baza care sa duca la pornirea unei afaceri de succes. Pe langa aceasta, doresc sa incurajez pe cei care inca nu au renuntat la speranta de a-si lua soarta in propriile maini. "Cine nu renunta, reuseste!"

Pe acestia ii sfatuiesc sa nu asculte de acei oameni care (desi nu au nici un pic de experienta in domeniu), afirma ca acest sistem nu va functiona! Adesea acestia spun ce spun deoarece se tem ca tu sa nu devii mai bogat si mai de succes decat ei. Dar, "omul inteligent incearca lucrurile inainte de a emite o parere. In lipsa faptelor, cel care critica nu face decat sa puna in lumina propria neghiobie."

Cunostem multi oameni care se plang permanent de situatia lor materiala, dar putini sunt aceia care au curajul sa faca ceva pentru a indrepta lucrurile.

Cand un om este cu adevarat decis sa schimbe ceva, nu exista piedici care sa-l poata opri sa actioneze. Daca si tu te-ai saturat sa astepti ca lucrurile sa se indrepte de la sine si daca esti deschis pentru a vedea posibilele rezolvari, atunci esti bine venit in club!

Sunt convins ca te pot ajuta sa-ti dezvolti afacerea, te pot ajuta sa profesezi in activitatea de constructor de retea la nivel ridicat - lucru tainic pentru cei mai multi, dar sunt si mai convins ca te pot ajuta sa-ti gasesti siguranta financiara pe care ti-o doresti. Dar numai tu esti acela care are butoanele si numai tu poti sa apesi pe ele pentru ca afacerea ta sa se dezvolte asa cum vei dori. A sosit momentul sa fii cat se poate de sincer cu tine insuti:

Ti se potriveste aceasta afacere?

La aceasta intrebare, un raspuns posibil ar putea fi textul unui vechi spot publicitar: "Sunt unii care o fac pentru ca au vazut-o acasa, sunt altii care o fac pentru ca nu au vazut-o acasa."

Indiferent ce te-a determinat sa incepi aceasta afacere (aspiratiile dupa o viata sociala, cresterea veniturilor, apartenenta la un grup, dorinta de continuare a dezvoltarii, dorinta de a ti se recunoaste meritele, veniturile pasive, mai mult timp in familie, posibilitatea de a calatori in strainatate, dorinta de a demonstra ceva, independenta financiara, posibilitatea de a-ti transmite abilitatile si de a ajuta, etc.) este crucial sa-ti spui: SUNT PREGATIT! si ... NU RENUNTA INAINTE DE A INCEPE!

Sa nu incepi niciodata singur!

Se spune ca romanul "de cand se naste le stie pe toate". Aici trebuie sa recunosc ca am gresit si eu, ceea ce m-a facut sa "ma zbat ca pestele pe uscat" o buna perioada de timp, fapt pentru care imi permit sa-ti interzic acest lucru, daca nu esti experimentat in astfel de afacere.

Daca poti invinge acea pornire din tine, conform careia vrei sa faci numai cum te taie capul, si in schimb, poti accepta indrumarea si sfaturile sponsorilor tai, ai facut deja jumatate din drumul spre succes.

Cuvantul cheie al acestei afaceri este munca in echipa, de aceea, pentru un start de succes, accepta-mi sfatul: NU LUCRA SINGUR!

Cere ajutorul sponsorului tau in tot ceea ce urmeaza sa-ti spun ca ai de facut in urmatorii pasi. Daca si sponsorul tau este "la inceput" mergi mai departe in sus pe structura pana dai de o persoana mai experimentata. Nu incerca sa ghicesti de unul singur cum functioneaza planul de marketing si, mai grav decat atat, NU tine prezentari de unul singur de la inceput, nu incerca sa tratezi obiectiile care apar si, atata vreme cat esti debutant, "nu te duce la femeia din vecini sa-i convingi sotul sa intre in afacere".

Nu te apuca sa-ti inviti cunostintele in prezentari pana nu vei fi invatat exact de la sponsorii tai, si/sau din acest material, cum ar fi corect s-o faci. Cand te-ai hotarat sa te apuci serios de construirea unei retele, SA NU FACI NIMIC SINGUR IN PRIMELE TREI LUNI !

VIZIUNEA SC NET!

1. Elibereaza-te de mituri!

Prejudecatile legate de construirea unei retele de consumatori, reprezinta primele lucruri de combatut. Si nu ma refer numai la rezistenta pe cate o intampinam de la membrii familiilor noastre sau a cunoscutilor. Multi oameni - altfel persoane rationale - se impiedica la inceput din cauza propriilor prejudecati!

Sa nu mai vorbim despre aceia care din acelasi motiv nici nu se apuca de treaba, cu toate ca ar avea sanse mari de a castiga un sac de bani cu aceasta afacere, dat fiind faptul ca au capacitatea pentru aceasta si cunosc o gramada de oameni.

Miturile MLM sunt acele opinii eronate, pe care oamenii si le-au cuibarit in cap de-a lungul anilor si care trebuie combatute cu delicatete ( dar cu fermitate ), inainte chiar de a vorbi despre afacere.

Sfatuiesc pe fiecare constructor de retea, care cauta cea mai eficienta metoda de pornire a afacerii pentru cunostintele sale, urmatorul lucru: primul pas este credinta in adevar, dar adevarul poate fi adesea deformat si de aceea neadevarurile trebuie limpezite.

1. CREDINTA FALSA: construirea retelei este acelasi lucru cu jocurile piramidale. Cele doua lucruri difera pe baza faptului ca sunt activitati diferite. La jocurile piramidale , numite si "construirea de lanturi", banii provin exclusiv din recrutare de noi membrii, spre deosebire de firmele veritabile MLM, in care banii revin din promovarea unui serviciu sau produs, in cazul nostru - din intregul volum de discounturi ( reduceri ) primite din cumparaturile tuturor membrilor SCnet!

2. CREDINTA FALSA: pot avea succes in construirea retelei numai cei care intra in sistem la lansarea firmei. Nu este adevarat. Adesea ma intalnesc cu oameni care castiga din activitatea MLM de cateva ori salariile lor de la locurile de munca, cu toate ca au inceput construirea afacerii in urma celor care i-au introsus in afacere. Desigur, cine nu are chef sa o faca, se poate multumi cu scuza "deja este prea tarziu".

3. CREDINTA FALSA: succesul afacerii este decis de numarul de oameni care iti alcatuiesc grupa. Este adevarat ca in mod teoretic asa ar sta lucrurile, iar majoritatea oamenilor se concentreaza exclusiv pe gasirea de constructori de retea, care sa creasca numarul de membri ai echipei. Aceasta conceptie este total gresita in SCnet !!! Comisionul este stabilit in functie de volumul cumparaturilor si nu in functie de numarul de oameni care alcatuiesc echipa!

4. CREDINTA FALSA: banii sunt incasati numai de cei din varf. Aceasta chiar asa si este in cazul intreprinderilor traditionale, unde directorul general si conducerea primesc lunar salarii foarte mari, spre deosebire de marea majoritate care n-are nici o sansa sa se apropie de un venit generos. Ce sa mai vorbim despre patronii care isi platesc angajatii ... stiti si voi mai bine decat mine! Nu asa stau lucrurile in MLM! Sistemul a fost astfel conceput ca tu sa primesti bani direct proportional cu modul in care te-ai implicat in constructia echipei tale, care este absolut independenta de ceea ce castiga cei de deasupra ta ( care au aderat mai devreme ).

As mai putea enumera mituri construite de unul sau altul numai datorita faptului ca nu s-a regasit el in acest sistem, sau nici macar nu a incercat s-o faca. Sa nu mai vorbesc de antireclama care se face vizaviz de MLM-uri. Stimate cititor, ai si tu un cap cu care poti judeca si singur: daca toti partenerii comerciali ar apela la acest tip de publicitate pe care il practicam noi, "din gura in gura', care este gratuit si extrem de eficient, din ce-ar mai trai firmele de publicitate consacrate si toata mass-media care incaseaza la ora actuala miliarde de dolari din activitatea lor? Bineinteles ca acestea sunt direct interesate sa ne discrediteze pe toate fronturile!

In concluzie, considera ca ai facut deja PRIMUL PAS numai atunci cand tu insuti ai inteles ca trebuie sa te debarasezi de prejudecatile altora si vei fi absolut convins ca esti in locul cel mai potrivit si la momentul cel mai potrivit pentru tine!

2. Stabileste-ti scopul! Esti capabil de ceva, daca crezi in ceea ce faci!

Fara scopuri, viata nu are nici un sens ! OBLIGATORIU trebuie sa ai un SCOP pentru care ai inceput sa faci aceasta afacere: succes, bani, fericire, sanatate, etc.! Este vreo problema cu aceste scopuri? Aparent niciuna, doar ca sunt prea vagi! Cum poate fi descrisa fericirea? Ce inseamna succes? Si daca acesta este scopul cuiva, cum stie cand l-a atins?

Cu cat iti stabilesti scopurile mai precis, mai detaliat, cu atat cresti probabilitatea indeplinirii lor si vei fi satisfacut cu adevarat! De exemplu: pana la sfarsitul anului doresc sa castig cu o suta de euro mai mult in fiecare luna. Sau: In cinci ani de zile vreau sa am casa mea, fara nici o datorie la banca!

Sa nu uiti niciodata sa fixezi un termen pentru atingerea scopului propus, fara un termen, scopul nu v-a fi atins niciodata!

Ca sa nu-ti uiti acest scop, deseneaza-l sau procura-ti o poza cu scopul tau si lipeste-o intr-un loc unde privesti zilnic ( pe oglinda de la baie, pe frigider, in portofel, pe bordul din masina, desktop-ul calculatorului, pe telefonul mobil, etc.). Daca ai reusit sa desenezi sau sa ai o poza cu scopul tau, inseamna ca l-ai ales corect. Un scop vag (ex: fericirea) nu se poate desena, un scop concretizat, are masa si se poate reproduce, poate fi fotografiat (banii, o casa, o masina, etc ).

Scopul tau mai trebuie sa indeplineasca o conditie foarte importanta: sa fie realist ! Nu poti fi absurd in ceea ce-ti doresti, sa fim seriosi. Daca iti doresti ca intr-un an de zile sa devii milionar in aceasta afacere, ... inseamna ori ca esti irational, ori ca cine ti-a povestit despre SCNet a omis sa-ti spuna ca lucram perfect legal, nu facem evaziune fiscala, nu furam, asadar ... coboara cu picioarele pe pamant!

Iti recomand sa iti planifici intreaga activitate pe zile, saptamani, luni, trimestre, semestre si chiar ani, (gasesti modele de planificare in sectiunea "documente") pentru a putea sa legi aceste scopuri de fiecare perioada parcursa. Abia atunci inseamna ca ai inteles exact pentru ce trebuie sa-ti creezi unele scopuri!

Impune-ti urmatoarele obiective: zilnic trebuie sa inscriu o persoana noua, saptamanal particip la cele 2 module SCNet cu invitati noi, lunar particip la SCNet Day, trimestrial introduc 6 parteneri comerciali, semestrial urc cate un nivel in cariera SCNet! Eu te asigur ca daca reusesti sa-ti respecti aceste deziderate, in 3-5 ani vei avea vila cu piscina la care visezi inca de la 18 ani!

In fond: "Scopul este un vis cu un termen limita !

ACTIUNEA SC NET!

Fara lista de nume, nu exista afacere!

Cel mai bun instrument de care dispui (capitalul social) in aceasta afacere este lista ta de nume - insiruirea numelor acelor persoane care in viitor ar putea sa-ti devina clienti si/sau parteneri de afacere: membrii de familie, prieteni, colegi de scoala sau serviciu, vecini, cunostinte, dar si persoane recomandate de acestia.

Pentru ca lista sa poata fi filosita cu adevarat in scopul afacerii, este recomandata respectarea a trei reguli de baza: sa fie accesibila si usor de manevrat, sa fie extinsa permanent cu noi si noi cunostinte, lista de nume nu este doar "lista numelor" (completeaza in dreptul fiecaruia cat mai multe date despre acesta: varsta, localitate, ocupatie, stare civila, copii, stare materiala, etc.). Ti-am intocmit un model in sectiunea "documente"! Toate acestea te vor ajuta sa gasesti "butonul declansator" la fiecare dintre cei pe care urmeaza sa-i introduci in afacerea ta. Te avertizez de la unceput: majoritatea se vor multumi numai cu reducerile din cumparaturile personale (80%), unora li se va parea extrem de atractiv sa castige si din cumparaturile celor din reteaua lor de clienti (15%), iar altii vor face o cariera in SCNet si vor fi adevaratii conducatori de structuri (5%). Statisticile nu mint niciodata!

Cea mai importanta recomandare pe ti-o pot da este sa nu omiti pe absolut nimeni din aceasta lista, nu fa niciodata greseala sa gandesti tu in locul vreunuia dintre ei (ex: il cunosc eu foarte bine pe Popescu, sigur ma va refuza, asa ca n-are rost sa-l trec pe lista). Ca sa-ti fie mai usor si pentru a fi sigur ca nu omiti pe nimeni, eu te sfatuiesc foarte sincer sa-ti iei frumos agenda telefonului mobil si s-o copiezi de la un capat la altul! La scrierea numelor nu ne gandim niciodata daca pe respectivul il va interesa afacerea! Si, inca ceva ... cred ca nu ai uitat deja ca esti in perioada in care nu faci nimic singur, asadar sfatuieste-te cu instructorul tau si da-i la sfarsit o copie a listei tale de nume.

Secretul unei invitatii reusite!

Am ajuns la sarcina cea mai putin agreata de catre constructorii de retele, dar care este una din cele mai importante activitati in dezvoltarea structurii. Toate persoanele din lista de nume trebuiesc invitate la o prezentare sau la o intalnire particulara. Este interesant ca atunci cand ne invitam prietenii la iarba verde o facem cu multa usurinta si placere, dar daca a venit randul unei invitatii la o prezentare, ca sa le aratam noua noastra activitate, suntem dintr-o data incordati.

Desigur, motivul acestei stari este de inteles! Ne temem sa nu fim refuzati inainte de a reusi sa spunem macar despre ce este vorba. Sau ca prietenul va rade de noi. Sau ca se va supara, fiindca incercam sa-l "bagam" in ceva. Mai mult, daca bunicul tau ar sti ca te ocupi de o structura MLM in loc sa urmezi o cariera care sa-ti asigure un "viitor sigur", poate ca te-ar scoate din testament.

Din pacate, datorita acestor temeri, se poate sa ne blocam in ultima clipa si pana la urma sa nu mai invitam pe nimeni de pe lista. Este o greseala frecventa! Te previn: vei avea multe refuzuri, dar asta este foarte normal, deci face parte din joc! Trebuie sa stii de la inceput cum functioneaza lucrurile, astfel ca nu vei avea deceptii sau frustrari. Exista un principiu universal foarte consacrat, numit PARETO 80-20 (vezi in sectiunea LINK-URI) si care functioneaza si aici, desigur! Asadar, trebuie sa inviti zece persoane ca sa vina la intalnire/prezentare doua dintre ele, ceilalti opt te vor refuza, fie ca-ti spun direct in fata, fie ca se "descurca" mai elegant si invoca tot felul de motive.

Tocmai de aceea, ar fi bine daca de la inceput ai reactiona la ele cu indiferenta! Secretul unei invitatii reusite consta in urmatoarele: cand faci o invitatie, ofera doar posibilitatea participarii la prezentare si lasa cunostinta ta sa ia singura o decizie, fara a simti o presiune din partea ta!

Rude sau straini?

Am reusit! Ne-am invins frica! Acum sa-i dam drumul! Luam telefonul, gata sa sunam ... pe cine oare? Cand avem o suta de nume, cu cine sa incepem? Majoritatea expertilor in domeniu recomanda sa incepi cu cei apropiati: sora, frate, mama, tata, sot, sotie, prietenul cel mai bun! Se bazeaza pe faptul ca pe acestia ii cunosti cel mai bine si de aceea este mult mai usor sa le prezinti afacerea. Teoretic asa este, dar practic, am avut timp sa observ ca, in realitate, cercul de rude si prieteni sunt de cele mai multe ori destul de departe de ideile noi. De aceea nu prea se poate conta pe ei in ceea ce priveste munca in echipa.

Prima problema este ca familia nu ne ia in serios - prietenii nu mai vorbesc. Nu voi uita niciodata seara in care am ajuns acasa de la prima prezentare, foarte emotionat, convins ca mi-am gasit, in sfarsit, drumul meu in viata! M-am dus fericit la sotia mea si i-am spus o gramada de lucruri despre afacere, ce idee geniala au avut cei care au demarat-o si, bineinteles, cati bani voi putea castiga cu afacerea asta. Nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte: TOTUL A ESUAT CATASTROFAL!

Pe langa faptul ca esti luat in deradere, exista un pericol si mai mare: cum membrii de familie nu cunosc prea multe despre MLM, au impresia gresita ca ne pandeste un mare pericol. Intrucat din mass-media aud numai cuvinte denigratoare (capcana, inselatorie, cacealma, joc piramidal, etc.), ei incerca (manati de cele mai bune intentii) sa ne "salveze" si sa ne "apere" de o posibila deceptie.

Problema este ca tocmai din acest motiv, nici nu aud cele spuse de noi. "Ploua" peste noi cu sfaturi bune: "Asta nu este pentru tine!", "O sa te impotmolesti in asta!", "Aia din varf castiga milioane de pe munca ta si tie n-o sa-ti dea nimic, niciodata!" si ca "unchiu Grig s-a bagat si el in asa ceva si si-a pierdut masina!"

Avand in vedere ca sunt de curand in aceasta afacere, cate sanse vom avea sa ne ocupam de toate aceste obiectii si proteste si cum sa ne convingem rudele ca este vorba despre o afacere care functioneaza corect si legal? Nu prea multe!

Rezultatul: certuri frecvente pana la miezul noptii si conflicte violente, pe parcursul carora incercam, fara rezultat, sa ne convingem unul pe celalalt de partea cui este dreptatea. In cazuri extreme se poate ajunge chiar la ruperea relatiilor.

Reguli de aur:

Luand in calcul cele de mai sus, te sfatuiesc referitor la familie si prietenii apropiati sa te limitezi strict la a-i informa si atat, fara sa incerci sa le demonstrezi ce "comoara de aur" ai descoperit, dar intre timp respecta cateva reguli:

NU incerca sa-i inscrii cu forta in structura ta, arata-le numai ce ai hotarat sa faci tu si lasa-i sa se decida singuri;

NU incerca sa-ti cooptezi rudele si cei mai buni prieteni pana cand nu prinzi ceva mai multa experienta si vei invata cum sa contracarezi obiectiile; desigur, pentru ca aici totul este gratis, inscrie-i in sistem spunandu-le ca le vei explica tu despre ce e vorba cand vei avea mai mult timp, si ca nu au nimic de pierdut, dar FII PRUDENT si nu-i "impinge" nici macar cu o vorba in construirea retelei, te vor cauta ei pe tine mai redepe decat te astepti, CREDE-MA !

INVATA sa faci o invitatie corect, respectand cateva reguli de baza: zambeste in timp ce vorbesti la telefon (suna ciudat, dar crede-ma ca asta conteaza foarte mult); convorbirea trebuie sa fie scurta si simpla; este interzis sa intri in detaliile afacerii in aceasta faza; tu trebuie sa controlezi convorbirea si nu cel apelat; daca incearca sa "scoata" mai multe de la tine, invoca lipsa de timp sau alt motiv si intrerupe convorbirea; propune doua date posibile pentru o intalnire (nu una), pentru a avea de unde sa aleaga.

Va pot spune cum procedez eu si am succes: propun o intalnire lunea, undeva in oras (dimineata), sau la sala (dupa amiaza). Daca accepta este foarte bine, iar daca are un program aglomerat pe timpul zilei, le propun varianta conferintei on-line de a doua zi, marti, ora 21.00!

NU uita ca inca nu este indicat sa faci ceva singur, asadar invita-l si pe sponsorul tau atunci cand rudele sau prietenii tai se vor arata interesati, sau si mai simplu: du-i la o prezentare oficiala din orasul tau, sau invita-i in conferintele on-line - SCNet.

PREZENTARE SC NET!

"80% din succes depinde de aparitia ta." Woody Allen

O prelegere introductiva de efect (sau prezentare de afacere) poate face minuni, in aceeasi masura in care o prezentare proasta, superficiala, poate distruge o pregatire de multe ore. Te pot linisti spunandu-ti tot ce are rost sa stie un incepator despre prezentare!

Succesul unei prezentari (in afara de invitarea si adunarea invitatilor), depinde 80% de persoana care sustine prelegerea si numai 20% de alti factori colaterali, variabili de la o situatie la alta. Vreau sa evidentiez trei puncte forte pe care trebuie sa le indeplineasca orice prezentare:

1. O prezentare nu trebuie sa fie incarcata cu multe detalii inutile, trebuie transmisa o astfel de cantitate de informatii, incat sa fie suficienta pentru ca auditoriul sa inteleaga in ce masura se rezolva problema lor personala, cu ajutorul acestei afaceri;

2. Intr-o prezentare nu trebuie vandut nimic si nici nu trebuie nimeni presat sa inceapa construirea retelei. Nu trebuie convins nimeni de nimic! Scopul prezentatorului este acela de a informa, de a arata cat mai convingator si complet cum functioneaza afacerea, si sa trezeasca astfel interesul auditoriului.

3. Prezentarile eficiente nu sunt atributul exclusiv al celor care au rezultate remarcabile in afacere! O prezentare eficienta nu depinde de numarul de pietre pretioase de la reverul lectorului si nici de marimea contului sau in banca, ci depinde exclusiv de capacitatea de a capta si a mentine atentia publicului.

Credibilitatea unei persoane depinde de hotararea cu care vorbeste!

Fiecare conducator de retea cu ambitii mari trebuie sa aiba responsabilitatea de a fi capabil sa sustina prezentari eficiente si atractive, chiar inainte de atingerea unui anumit nivel in cariera! Probabil, pentru a atinge acest deziderat, va trebui sa studieze mai mult si/sau sa urmeze cateva cursuri de retorica si comunicare.

Ar fi multe de vorbit despre prezentari, dar ... una si cu una fac doua! Pana vei atinge un nivel corespunzator la care sa fii in masura sa tii prezentari in fata invitatilor tai, NU RISIPI cea mai mare avere pe care o ai in aceasta afacere, LISTA DE NUME!

Cel mai simplu este sa iti inviti cunostintele in prezentarile SCNet de sala si/sau on-line (in sectiunea "linkuri" gasesti detalii). Pentru tine este foarte important sa ai cat mai multi oameni in aceste prezentari. Stiu ca acestia sunt foarte comozi si ca este greu sa-i scoti din confortul lor, de aceea te avertizez ca si aici functioneaza principiul lui Pareto: trebuie sa inviti zece persoane ca sa vina doua! Daca stii de la bun inceput acest lucru, nu vei fi suparat pe afacere, si vei avea moralul ridicat.

Acum, ca invitatii tai au participat la prezentarea SCNet, trebuie sa fii pregatit la reactiile lor, care te avertizez inca de pe acum, vor fi diferite. Important pentru tine este sa stii sa te comporti asa cum se cuvine cu toata lumea. In linii mari vei intalni trei categorii de oameni: unii carora le va surade ideea ca fiind pe cat de simpla, pe atat de geniala, altii vor fi nehotarati, iar altii te vor refuza categoric.

Cu prima grupa este cel mai placut sa "lucrezi" deoarece sunt deschisi, se vor lasa indrumati si este usor: dupa ce i-ai inscris imediat in structura ta, trebuie sa afle exact ceea ce ai invatat si tu! Trebuie sa tii legatura in continuare cu ei si sa-i inveti sa parcurga toti acesti pasi spre succes.

A doua grupa, este cea mai dificila! Cum adica? "este o idee buna, dar trebuie sa ma mai gandesc!" Reflectarea indelungata inseamna moartea construirii unei afaceri. Poti accepta orice raspuns de la cunostintele tale, cu aceasta exceptie: "nu m-am hotarat inca!".

Pot sa spuna ca aceasta afacere este cea mai mare prostie, sau ca nu au chef sa lucreze cu tine, ca este o cacealma (si cu asta am terminat cu cea de-a treia grupa), dar NU au cum sa spuna ca trebuie sa se mai gandeasca! La ce sa te mai gandesti aici cand nu ai nimic de plata, poti sa cumperi cu reducere, iti poti majora veniturile substantial, iar tu trebuie sa te mai gandesti? Scuza-ma ca-ti spun, dar nu am nevoie de oameni ca tine in echipa mea, sorry!

Se stie ca oamenilor nu le place sa decida, deoarece se tem de consecintele unor hotarari gresite (intre noi fie vorba, cand cineva argumenteaza ca trebuie sa intrebe pe altcineva in legatura cu luarea unei decizii, nu face altceva decat sa-si demaste propria lipsa de incredere in judecata sa). Din aceasta cauza, unii oameni vor face totul ca sa nu fie nevoiti sa spuna nici "da", nici "ba". Trebuie sa-i ocolesti cu orice pret pe aceia care nu au capacitatea de a lua decizii singuri! Nu uita ca viitorul afacerii tale depinde si de deciziile altora!

Iata motivul pentru care acei oameni iti sunt datori cu un raspuns sincer si rapid la intrebarea ta: "La ce vrei sa te mai gandesti?" Putem sa-i intrebam in diferite moduri si vom pune intrebari pana cand ne vom edifica despre adevaratul motiv al acestei cereri de timp de gandire.

In principiu, ar putea fi si cateva cauze obiective:

Daca nu a inteles ceva, trebuie sa determini ce nu a inteles si sa-i explici pana vei clarifica neintelegerea. Daca nu stii sau nu poti sa-i raspunzi personal, cere foarte deschis - fara nici o rusine, un timp de documentare si "suna un prieten" - in principiu sponsorul tau!

Daca nu crede, arata-i dovezi concrete: deschide-i biroul tau virtual si arata-i cum si de unde ai facut tu cumparaturi, arata-i si ce bani ai primit inapoi, arata-i care sunt partenerii nostri comerciali dispusi sa ne ofere discount-uri (poti incepe cu Vodafone care este a 5-a firma din lume), sau ... gaseste pe cineva in care sa aiba incredere (datorita varstei, rezultatelor atinse, a banilor, s.a.m.d.).

Daca, intr-adevar, nu poate decide singur, in principiu nu ar fi nici o problema, doar ca cealalta persoana de care depinde decizia nu stie absolut nimic despre SCNet. Cine stie ce a inteles si ce va putea sa-i explice prospectul tau, asa ce trebuie sa afli imediat cine aceasta persoana decizionala si sa faci tot posibilul s-o aduci si pe ea la o prezentare profesionala. Explica-i inca o data ca numai TU esti persoana competenta de la care poate cere sfaturi in aceasta afacere si care sa-l ajute in luarea unei hotarari corecte!

Daca are unele obiectii false despre SCNet, poate ce este speriat de ceva, sau poate ca are unele probleme pe care nu doreste sa le dezvaluie. De cele mai multe ori nu indraznesc sa recunoasca faptul ca un membru din familie se opune implicarii in astfel de afacere, sau ... poate ca a fost vreodata pacalit de unele promisiuni ce el le asimileaza cu oferta ta, cine stie? Pentru gasirea problemei care se ascunde in spatele unei obiectii false, este nevoie de multa rabdare, o abordare plina de tact si multe-multe intrebari pricepute. Recunosc ca este mai dificil, asa ca iti recomand, cand esti la inceput, sa nu pierzi prea mult timp cu o astfel de persoana care nu a vrut sa-ti spuna deschis "ce o doare". Noteaz-o in agenda ta si revin-o cu un telefon abia peste sase luni de zile, metoda asta functioneaza cel mai bine!

Daca este un sceptic care "doreste sa testeze mai intai piata", care vrea sa mearga mai intai acasa sa se convinga personal ca cei de acolo sunt interesati de oferta lui, n-are rost sa-ti mai explic ca este pe cale sa comita cea mai mare greseala. Din moment ce nici el nu intelege exact despre ce este vorba in aceasta afacere, nu o va putea explica nici altora. Urmarea? Iti va aduce furios la cunostinta rezultatul "sondajului de piata": "Aceasta afacere nu intereseaza pe nimeni!" In concluzie, trebuie sa-i explici despre acest pericol si sa-l faci sa-si scoata din cap ideea sondarii opiniei cercului sau familial. Daca acest lucru nu-ti reuseste, poti sa-i faci cu mana si sa-i spui ADIO!

OBIECTII SC NET!

"Nu te certa niciodata cu un prost! Te va aduce la nivelul lui si te va invinge cu experienta!"

INVATA SA TRATEZI OBIECTIILE! Parerea mea este ca cel mai bun mod de gestionare a obiectiilor este evitarea lor de la bun inceput. Cred ca obiectiile nu si-ar avea rostul in afacerea asta si am mai argumentat acest lucru, dar imi face o deosebita placere sa repet: deviza noastra este LIBERTATE ABSOLUTA, nu esti obligat la nici o taxa de inscriere sau ulterioara, poti cumpara aproape orice cu discount, poti sa urmezi o cariera de succes si sa devii cu adevarat bogat.

Asadar, am certitudinea ca obiectiile pot aparea numai daca s-a comis o greseala! Daca tinem prezentari lungi, plictisitoare, daca oamenii simt ca, in realitate, nu pe ei vrei sa-i ajuti, ci esti preocupat doar de buzunarul tau, daca nu suntem credibili si convingatori, daca expunem numai franturi din planul de marketing, daca promitem "marea cu sarea" de frica sa "nu-i pierdem", daca nu tinem legatura cu oamenii dupa fiecare prezentare, sau, invers, daca suntem prea insistenti si "sufocam" oamenii, daca nu avem grija de felul in care vorbim si ne comportam cu prospectii nostri, s.a.

Primul meu sfat in cazul celor care au viata amarata de numeroasele obiectii este sa se gandeasca serios ce gresesc, ce fac (sau ce uita sa faca), ca sa nu provoace impotrivirea oamenilor. Soluti rezolvarii obiectiilor nu este sa dam raspunsuri frapante, ci sa le anticipam, sa le prevenim! Deci, repet, cea mai buna gestionare a obiectiilor este evitarea lor de la bun inceput!

La acest capitol as mai discuta de inca un aspect foarte important pentru tine. Trebuie sa identifici imediat daca ai de a face cu o obiectie sau cu o problema si sa nu le confunzi niciodata! Cum poti sa-ti dai seama daca este problema sau obiectie, este simplu. Pune-i intrebarea magica: "De ce?" Daca respectivul este dornic sa comunice cu tine, atunci sunt sanse ca adevarul sa iasa la iveala.

Iti voi da doua exemple ca sa fiu sigur ca ai inteles care este diferenta dintre "obiectie" si "problema":

1. Obiectia: "Nu am timp de afacerea asta!" Problema: "Sunt foarte dezorganizat si imprastiat asa ca nu-mi dau seama cum trece timpul pe langa mine!"

2. Obiectia: Nu sunt in stare de afacerea asta!" Problema: "Am incredere redusa in fortele proprii si nu stiu cum as putea sa conving atatia oameni!"

Constructorii debutanti au "groaza" fata de obiectii, fiindca nu le pt gestiona transant. In schimb, un veteran in bransa se bucura de fiecare obiectie! Obiectiile dezvaluie precis senzatiile si gandurile celui care a obiectat. In realitate, obiectiile sunt numai niste indicatoare rutiere care te ajuta sa ajungi la problema reala.

In fond, esenta afacerii SCNet poate fi condensata pe scurt in urmatoarea afirmatie: "Un ajutor dat tuturor oamenilor in rezolvarea problemelor lor!" Dar pentru asta trebuie sa cunosti problema care asteapta rezolvarea.

Mai poti retine cativa pasi de tratare a obiectiilor:

1. Asculta obiectia pana la capat! La gestionarea obiectiilor, una din cele mai grave greseli (si cred ca si cea mai frecventa) este atunci cand ii taiem celuilalt vorba si nu-l lasam sa termine tot ce are de spus.

2. Observa ca in realitate trebuie sa intelegi exact ce a avut de spus celalalt cand a obiectat.

3. Daca este necesar, repeta obiectia, ca sa fii sigur ca ai inteles ce a spus celalalt. Ex: "Deci tu crezi ca aceasta afacere poate fi facuta numai de cei care se pricep la vanzari, am inteles corect?"

4. Intreaba daca in afara de aceasta mai are vreo alta obiectie care sa-l impiedice sa inceapa afacerea. Daca mai are, noteaza-le! Un numar mare de obiectii scoate in evidenta faptul ca in spatele lor se afla o singura problema centrala, a carei ascundere se incearca tocmai prin numarul obiectiilor. Daca "tratezi" adevarata problema, restul obiectiilor vor disparea ca prin farmec!

5. Intreaba! Procedeaza ca un politician care stie precis ce va raspunde si totusi asculta intrebarea ziaristului fara nici o tresarire. Stiu ca, dupa ce te-ai versat si ai incredere totala in SCNet si mai ales in tine, abia astepti sa i-o retezi celui cu obiectia, dar te sfatuiesc din suflet, ABTINE-TE!

6. Poti raspunde la obiectiile inregistrate numai dupa ce ai destule date. In acest rastimp nu incerca sa-l convingi pe celalalt de adevarul tau!

7. Daca ai reusit, intreaba-l la sfarsit: "Am reusit sa-ti raspund la intrebare?" Raspunsul corect este "DA!"

SECRETUL UNIVERSULUI!


CONDUCTA DE MILIOANE!


CADRANUL BANILOR!


ESTE IN PUTEREA TA!


CRED CA ESTE O SCHEMA PIRAMIDALA!!!